četrtek, 12. december 2019

Zidne lampe olakšavaju osvjetljavanje prostora

Dekoriranje i uređenje doma veoma je bitno, no na atmosferu u prostoru zapravo najviše utječe jedan detalj na koji često ne obraćamo pažnju, a to je njegovo osvjetljenje. U prostoru je važno imati dobru i fleksibilnu rasvjetu koja će vam omogućiti prilagodbu raznim poslovima koje obavljate svakodnevno.

Zidna lampa Globo LOGGI 54302-1


Zidne lampe idealno su rasvjetno tijelo koje možete odlično uklopiti u razne prostorije u svom domu i tako stvoriti lijepi ugođaj.


Raspored rasvjetnih tijela

Dobar raspored rasvjetnih tijela u prostoru omogućit će vam da stvorite dobru vidljivost u cijelom prostoru, no ako se radi o prostorijama za odmor i opuštanje, onda je osim vidljivosti veoma bitna i fleksibilnost rasvjete. Tu na scenu stupaju zidne lampe, koje omogućuju da istaknete jedan dio prostora ili pak stvorite zanimljivo pozadinsko osvjetljenje dok se opuštate.

Zidna svjetiljka Globo VESSA 31804


Zidne lampe također su poprilično zgodne za stvaranje zona. Želite li u jednom dijelu prostorije stvoriti zonu koja je jače osvijetljena, na primjer za čitanje, onda su zidne lampe najbolji odabir za vas.

Postavite zidne lampe bilo gdje

Zidne lampe koriste se u gotovo svim prostorijama u kući. Razlog tomu je što vam za postavljanje zapravo treba samo zid. A uz njega se, prema tradicionalnom uređenju, najčešće i nalaze i:

  • sjedeće garniture
  • kreveti

A često upravo kod njih želimo imati nešto više svjetla. Uz to, zidne lampe popularne su i za osvjetljavanje vanjskog prostora poput terasa. U većini slučajeva takve prostore nije moguće osvijetliti odozgo, pa su one odlična zamjena za takvo osvjetljenje. Osim jednostavnijeg postavljanja i priključivanja na struju, one u vanjskim prostorima također nude mogućnost indirektnog i blažeg osvjetljavanja od primjerice visećih lustera, što je pogotovo bitno radi stvaranja osjećaja ugode.

Trikovi za ugodniji boravak u prostoru

Zidne lampe odlične su i za stvaranje raznih iluzija koje će prostor učiniti ugodnijim. Uperite li svjetlost u strop, dobit ćete veoma meko i ugodno osvjetljenje u prostoru, no također ćete stvoriti iluziju većeg prostora i višeg stropa. One su također veoma bitne u prostorima koji nisu pravilnih oblika ili tamo gdje postoji veće pokućstvo koje u dijelovima sobe stvara sjenu.



Postavljanjem zidne lampe u te dijelove prostora, prostor će izgledati prostranije i ugodnije za boravak. Njima također odlično možete osvijetliti radnu površinu stola koji nije uz prozor, no za takve situacije najbolje je odabrati pomične zidne lampe ili one s reflektorima čiji se smjer može namještati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar