ponedeljek, 28. avgust 2017

Vrtni roštilj kao dio dekora vaše okućnice

Jedna od najljepših odlika obiteljskih kuća su lijepe prostrane okućnice u koje je često uloženo jednako sredstava kao i za uređivanje interijera. Taj prostor jednako je bitan za obiteljsko druženje kao i dnevne sobe te se često ovdje boravi, provodi kvalitetno zajedničko vrijeme, ali i objeduje. Zbog toga, posebno su značajni vrtni roštilji jer je roštiljanje postalo poznato kao najjednostavniji, najbrži, ali i najomiljeniji oblik pripreme hrane za sve. Vrtni roštilj odlikuju se visokom funkcionalnošću, ali i lijepim dizajnom koji se zbog velikog izbora  lako može uklopiti u bilo koju okolinu i dizajn okućnice.



Lako je odabrati idealni vrtni roštilj



Vrtni roštij je vertikalnog oblika i iako se sastoji od nekoliko dijelova, vrlo je skladan i lijepo pristaje u vanjski prostor. Iako postoji više modela, izbor vašeg vrtnog roštilja ovisi isključivo o vlastitim potrebama i željama. Netko više voli miris ugljena na svojoj hrani dok će netko drugi radije odabrati plinski vrtni roštilj. Uobičajeni dijelovi su postolje, rešetka i veliki dimnjak te plinska boca, ako je riječ o plinskom roštilju. Iznad ložišta je rešetka na koju se postavlja hrana za pečenje te se ta rešetka može postaviti na nekoliko različitih razina, ovisno o jačini vatre te brzini i kvaliteti kojom želimo ispeći hranu.







Materijali od kojih se izrađuju vrtni roštilji također su drugačiji, iako je kvaliteta i funkcionalnost uvijek tu negdje. Vanjski obložni dio izrađuje se od kamena, cigle ili mramora dok je unutarnji obložen šamotnom opekom zbog bolje izolacije i čuvanja topline. Isto tako, s unutrašnje strane dimnjaka bi sa svake strane naizmjenično trebale biti postavljene male izbočine koje izgledaju kao stepenice. One služe kako bi dim usmjeravale kroz dimnjak prema gore, a sprječavale povratak dima kroz dimnjak prema dolje.





Dodatni izbor za još potpunije iskustvo


Iako su možda neki drugi oblici roštilja manje veličine, vrtni roštilj uistinu je impresivan zbog svog dimnjaka i materijala izrade. Osim toga možete postaviti i neke druge dodatke kako bi imali veći izbor i personalizirali ga za ono što je vama bitno i potrebno prilikom pripreme hrane za druženja. Možete kupiti posebnu šipku i dodati ju u posebne namjenske rupe iznad ložišta u svoj vrtni roštilj za pečenje mesa na ražnju. Također je moguće peći meso ispod peke. Na taj način se povećava funkcionalnost vašeg vrtnog roštilja te on nudi još veći izbor pripreme hrane.

Ni komentarjev:

Objavite komentar