torek, 5. december 2017

Velika raznolikost modela tegli za cvijeće

Želite li imati živo cvijeće u svom domu, morate ga negdje posaditi. Postoji mnogo rješenja za to, a jedno od najčešćih su tegle za cvijeće. Veliku popularnost su stekle zbog velikog broja različitih modela i nešto niže cijene od nekih drugih rješenja. A s druge strane, želite li cvijeće posaditi vani, možete ga posaditi direktno u zemlju, ili se također možete odlučiti za tegle za cvijeće. One su posebno popularne za postavljanje na balkone i terase jer mogu izgledati vrlo atraktivno. Oni koji žele nešto unikatno, često od raznih predmeta naprave svoju verziju tegli za cvijeće.


Unutarnje tegle za cvijeće 

Tegle za cvijeće koje se postavljau u unutarnje prostore se uglavnom koriste u funkcionalne i dekorativne svrhe. Funkcionalna svrha je naravno sadnja i uzgoj cvijeća. Pri tome je potrebno paziti da tegle za cvijeće imaju rupe na dnu. One služe kako se višak vode ne bi zadržavao u tegli. Cvijeće se mora redovito zalijevati, ali teško je odrediti koja je količina vode cvijeću potrebna. Ponekad treba veća, a ponekad manja količina vode. Kako ne biste morali previše o tome brinuti, uvijek se može uliti nešto veća količina vode. Zemlja će upiti vode koliko joj je potrebno, a ostatak vode bi tada morao izaći kroz rupe na dnu. Dekorativna svrha unutarnjih tegli za cvijeće je da se lijepo uklope u prostor. To znači da ponekad možete kupiti teglu za cvijeće vrlo atraktivnog izgleda koja će se lijepo uklopiti u prostor, odnosno da joj neće svrha biti samo za smještaj cvijeća.


Vanjske tegle za cvijeće

Vanjske tegle za cvijeće se od onih unutarnjih razlikuju po materijalu. Naime, dok se za one unutarnje uglavnom mogu koristiti bilo kakvi materijali, one vanjske ipak moraju biti izrađene od nekih čvršćih i otpornijih materijala. Odlične su se pokazale one od kamena, betona i sličnih materijala. To su materijali kojima neće smetati kiša, snijeg i slične nepogode te će i nakon dugo godina ostati u istom obliku. S druge strane, neće im smetati niti vjetar koji bi mogao prevrnuti tegle za cvijeće od nekih lakših materijala. Zbog te ograničenosti materijala od kojih su izrađene vanjske tegle za cvijeće, one više imaju funkcionalni nego dekorativni karakter.

Ni komentarjev:

Objavite komentar