sreda, 7. februar 2018

Omega 3 masne kiseline moraju biti neizostavni dio svake prehrane

U posljednje vrijeme izvršena su brojna istraživanja vezana za Omega 3. Kada govorimo o Omega 3, zapravo mislimo na masne kiseline koje su neophodne za ljudski organizam. Dokazano su ključne za naše zdravlje i normalno funkcioniranje organizma. Ono što je primarno kako bismo u organizam unijeli dovoljno Omega 3 masnih kiselina je zdrava i uravnotežena prehrana. Pri tome se prvenstveno misli na namirnice kao što je plava riba.







Najbolji izbor je losos, iako je on možda preskup za većinu. Zatim u obzir dolazi i puno jeftinija skuša, ali i neke sjemenke, kao što su lan ili u zadnje vrijeme prilično popularne chia sjemenke. Njihovo korištenje je jednostavno i prilično ih je lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Omega 3 i dobar učinak na ljudsko zdravlje


Eskimi su narod koji je svima poznat po konzumaciji velike količine plave ribe i zbog toga ih jako malo obolijeva od srčanih bolesti. Ne treba nam dodatnih dokaza koliko je Omega 3 ključan za dobro zdravlje. Potrebno je jedino informirati se o raznim detaljima jer Omega 3 je koristan na toliko razina i za toliko bolesti da ih je teško sve navesti na jednom mjestu. Raznim istraživanjima pokazalo se da Omega 3 utječe djelotvorno na brojne procese u ljudskom tijelu i na taj način  poboljšava kompletno kardiovaskularno stanje. Pomaže u prevenciji i liječenju depresije i stresa. Uzimanje Omege 3 će pomoći i kod snižavanja i regulacije krvnog tlaka, ali i u poboljšavanju moždanih funkcija.

Dodatak prehrani kada je tijelu potrebna dodatna pomoć


Ponekad se u životu nađemo u periodima posebnog stresa i tada je naše tijelo pod dodatnim opterećenjima te mu je potrebno više snage. Tada nam količine Omege 3 unešene kroz hranu neće biti dovoljne. Tijelo je u tim periodima posebno ranjivo i oslabljeno te je preporučljivo posegnuti za dodatnim izvorima Omega 3 masnih kiselina.



To se lako može učiniti konzumacijom suplemenata koji se danas na tržištu mogu pronaći u obliku kapsula ili u obliku ulja. Okus možda nije idealan, ali će zasigurno pomoći da vratite ravnotežu u svoj organizam. Preporučljivo je pridržavati se propisanih doza konzumiranja.

Znate da se krema za bore preporučuje već od 16. godine. Većina žena to krene raditi tek kad su prve bore vidljive. Više o tome ako slijedite linku.


Psihoterapija Maribor ima cilj da osoba upozna samu sebe, da uvidi svoje načine kako se odnosi prema problemima i kako ih rješava, kako utječe na svoj i tuđe živote te da promijeni one obrasce ponašanja i razmišljanja koji su nefunkcionalni.


Ni komentarjev:

Objavite komentar