četrtek, 27. september 2018

Starenje kože se može usporiti

Tijekom godina, mnoge žene počinju primjećivati da se njihovo lice mijenja. Primjećuju prve bore i smeta im kako one mijenjaju prikaz emocija na njihovim licima: obično izgledaju ljutito ili nervozno pri mirovanju, iako ne osjećaju niti jednu od tih emocija.

Postoje mnogi načini da se riješite bora: skuplji način su operacije i razni zahvati ili pak injekcije. Ipak, ne morate raditi ovakve invazivne tretmane koji su najčešće jako skupi: krema za bore i da pokušate biti što brižniji u njezi svog lica učiniti će svoje.Krema za bore više nije luksuz

Iako se korištenje krema za bore preporučuje već od šesnaeste godine,  većina žena to krene raditi tek kad su prve bore vidljive. Ipak, ništa nije potpuno nepovratno.
Krema za bore s hijaluronskom kiselinom, retinolima i raznim derivatima vitamina A ili B najčešći su i najpametniji izbor pri kupovini. Obratite pažnju na svako pakiranje upravo zato što su sastojci kreme najbitnija stvar pri kupnji.


Izbjegavajte alkohole (sve što završava na –ol), parabene, sulfate i slične tvari koje ne samo da isušuju kožu, već mogu uzrokovati brže starenje.
Pokušajte naći proizvode s prirodnim sastojcima koji pomažu koži. Dobri primjeri su čajevac, aloe vera, lijeska, ružino ulje i slično. Ako to nije moguće, barem izbjegavajte raznorazne negativne sastojke.

Postoji "bolji" način korištenja krema protiv bora

Mnoge žene (ali i poneki muškarci) misle kako je krema za bore samo krema i da ne postoji način na koji se ona treba koristiti, ali uvijek postoji neki bolji način kako nešto učiniti efikasnijim.
S obzirom na to da se na vašoj koži tijekom vremena skuplja mrtva koža, najbolje bi bilo da prije stavljanja kreme odradite neki piling kod kojeg ćete moći primijetiti kako koža postaje glatka jer otkrivate njen novi, svježi sloj.


Kad stavljate kremu, ne želite da samo malen dio penetrira kroz tu mrtvu kožu: zar ne? Zato je najbolje da tretirate kožu fizičkim eksfolijatom, a tijekom tjedna možete koristiti i kemijske eksfolijante kao BHA i AHA kiselina.

Zapamtite, ono što funkcionira kod nekog drugog ne mora nužno funkcionirati kod vas. To je tako upravo zato što svi imamo različitu kožu i različit pH te ono što nekome poboljšava izgled kože, kod vas možda neće ni doprijeti do nje radi kiselosti.
Budite mudri i dobro se raspitajte o onome što odgovara vašem tipu kože.

Ni komentarjev:

Objava komentarja