sobota, 22. april 2017

Besplatna i najbolja domena

Izbor domene je obično prilično zanimljiv, ali i iscrpljujuć posao. Danas se na tržištu nude svakakve kompanije koje nude usluge po raznim apsurdnim cijenama. Te cijene obično idu iz jedne krajnosti u drugu, pa smo u situaciji gdje ne znamo što točno odabrati. Od TLD – top level domaina, pa to nacionalnih izbor je poprilično velik, a mi vam danas otkrivamo gdje i kako možete nabaviti odličnu domenu.



Razlike između domena


Prve domene koje su se pojavile na internetu imale su ekstenziju .com. Ovakve domene i danas predstavljaju najveću skupinu, iako postoje stotine različitih ekstenzija. Neke od tih ekstenzija su TLD, kao što su .net i .org, a neke su specijalne kao što su .online i .space. Postoje i nacionalne i regionalne domene, kao što su .eu i .hr. Da biste znali koja je vama domena točno potrebna morate znati razlike među njima.

Kotiranje kod internet pretraživača kakvi su Google i Yahoo je veoma značajno prilikom izbora domene. Najbolje stojeće domene u ovim pretraživačima jesu TLD i nacionalne domene. Ipak, ako se vaš posao vezuje za jednu regiju ili područje onda je definitivno i sigurno bolji izbor nacionalna domena.


Prednosti nacionalnih domena


Osim samog user experiencea koji će biti dosta poboljšan vi poboljšavate položaj u nacionalnim pretraživačima. Osim toga, pouzdane firme kao što su plus.hr nude usluge web hosta uz koje ide besplatna hr domena. Tu dolazimo do najbolje domene koja je vezana za hrvatsko područje, a koja je uz sve to besplatna.

Kada imate hr domenu koja je vezana za pružanje usluga u Hrvatskoj ili okolini imate značajnu prednost u odnosu na svu konkurenciju. Rangiranje i brendiranje primjer.com i primjer.hr će ići neusporedivo bolje u stranu domene koja je odlična, a pri tome i besplatna hr domena.


Za kraj


Sada kada znate gdje se može nabaviti besplatna hr domena, nemate potrebe više razmišljati o izboru i dodatnim stavkama. Svakako da je najbolje da odmah ugrabite ovakvu priliku i uzmete web host i domenu samo za vaš biznis, stranicu, firmu, usluge ili što već nudite. Internet je ogromna mreža s puno potencijala – iskoristite taj potencijal!

Ni komentarjev:

Objavite komentar