ponedeljek, 24. april 2017

Krovni nosači su obavezni za montažu dodataka na automobil


Automobili mnogima danas pružaju premalo prtljažnog prostora da bi u njega smjestili sve što požele ponijeti sa sobom. Mnogi tako na krov automobila žele postaviti krovnu kutiju ili žele na krovu prevesti skije, bicikle i ostala pomagala. No, preduvjet za montažu bilo kakvih dodataka na krov automobila su upravo krovni nosači. Neki automobili dolaze sa serijski ugrađenim krovnim nosačima, a kod automobila koji ih ne posjeduju, potrebna je naknadna ugradnja.






Tipski i univerzalni krovni nosači

Na tržištu se mogu pronaći tipski i univerzalni krovni nosači. Jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane. Tipski krovni nosači su oni koji odgovaraju svakom pojedinom modelu automobila. Kupnjom ovakvih nosača možete biti sigurni da ćete dobiti nosače koji će u potpunosti pristajati krovu vašeg automobila. Samo montiranje im je vrlo jednostavno i sami ćete to učiniti za nekoliko minuta. No, kupovina ovakvih krovnih nosača istodobno znači i da ćete ih moći koristiti isključivo na svom automobilu.

Ako imate više od jednog automobila ili planirate skidati i postavljati krovne nosače na druge automobile, tada vam je bolje rješenje kupovina univerzalnih krovnih nosača. Oni odgovaraju na svaki tip automobila pa ih se može lako premještati.  Prilikom kupnje pripazite samo da kupujete krovne nosače za tip vozila koji posjedujete jer se krovni nosači razlikuju ovisno o tome idu li na osobne ili teretne automobile.

Kupovina u kompletu s dodatnom opremom

Krovni nosači mogu su kupiti u samostalnoj prodaji u posebnom setu, ali moguća je i njihova kupovina u setu s dodacima koji će se postaviti na automobil. Primjerice, ako ste odlučili postaviti na automobil krovnu kutiju, moguće je i kupiti set koji uz nju sadrži i pripadajuće krovne nosaće. Kupovinom ovakvog seta ćete uštjedjeti jer će ukupna cijena biti niža od pojedinačne kupovine. Osim toga, još je jedna prednost kupovine seta koji sadrži sve navedeno. Radi se o setu koji je proizvela jedna određena tvrtka te na taj način možete biti potpuno sigurni da će svi dodaci iz seta biti potpuno kompatibilni. Primjer jedne od poznatijih tvrtki koja nudi takve setove je Thule. Oni nude vrhunske proizvode te ih jednostavno možete kupiti u kompletu.


Pročitajte članak o tome kako brisači utječu na sigurnost vožnje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar