ponedeljek, 24. april 2017

Led žarulje su vrlo isplativi odabir


Kada je riječ o led žaruljama, one postaju sve češći odabir potrošaća. Cijena im je uglavnom viša od ostalih tipova žarulja, ali zbog svojih obilježja, dugoročno su vrlo isplativa investicija. Donedavno mnogi nisu niti razmišljali o kupovini led žarulja, ali zabrana proizvodnje i prodaje najprodavanijeg tipa žarulja, onih sa žarnom niti, u nekim zemljama, led žarulje učinila je odličnim izborom. Dostupnost im se također povećala pa danas postoje trgovine specijalizirane upravo za prodaju led žarulja.






Cijena led žarulja

Internet je mnogima glavni izbor informacija pa stoga ne čudi da su mnogi u svoje omiljene tražilice često upisivali pojmove poput led žarulje cijena, prednosti led žarulja i slične. Cijena je bila ono zbog čega su prije mnogi odustajali od kupovine led žarulja. No, led žarulje cijena, nakon što se usporedi s cijenom i isplativošću drugih tipova žarulja, postaje manje važna. Naime, cijena led žarulja je dosta viša od nekih drugih tipova žarulja, ali sve ono što ovaj tip žarulja pruža je više nego dobar razlog te cijene.




Obilježja i isplativost led žarulja



Led žarulje cijena je opravdana nizom obilježja ovih žarulja. Prije svega, riječ je o žaruljama s iznimno visokim vijekom trajanja koji može biti i čak oko 50  000 sati. To znači da, ako u prosjeku dnevno ova žarulja radi 8 sati, moći čete je koristiti čak oko 17 godina. A kada se tome doda i odlična iskoristivost ove žarulje i vrlo niska potrošnja električne energije, onda se već može govoriti o odličnoj uštedi i isplativosti. Naime, prilikom rada led žarulje, samo 5% energije se rasipa, a čak 95% energije se utroši na proizvodnju svjetla.

Za razliku od štednih žarulja, led žarulje ne sadrže nikakve štetne materijale niti su osjetljive na učestalost paljenja i gašenja. Štedne žarulje sadrže živu koja može biti štetna za ljudsko zdravlje, a i o njezinoj dugotrajnosti ovise paljenja i gašenja. Led žarulje ne sadrže ništa što bi moglo naštetiti čovjeku pa nema straha ako se led žarulja slučajno razbije. Isto tako, led žarulja će dugo trajati bez obzira koliko često palite i gasite svjetlo u domu. Kada se sagledaju sve ove činjenice, led žarulje cijena je potpuno opravdana i, iako će kupnja led žarulja biti veći trošak u početku, kasnije će se itekako isplatiti.

Postoje mnoge vrste led rasvijete kao što su stropna rasvjeta, stolna rasvjeta, vanjska rasvjeta i druge.

Ni komentarjev:

Objavite komentar